Hofstraat 29 9831 RA Aduard 06-48889473 info@rosavicus.com

Bedrijfje? Of.. directeur Rosavicus Coaching & Training!

Maakt het uit hoe je iets formuleert? Jazeker maakt dat een of soms zelfs het verschil! Ik zei altijd: ik denk dat ik mijn eigen coach en trainingsbedrijfje ga beginnen, omdat ik denk dat ik mensen kan helpen bij hun ontwikkeling. En de standaard reactie was dan ook altijd zoiets als: “Wat leuk, je begint je eigen bedrijfje”. Maar doordat je het verkleinwoord “je” achter het woord hebt geplakt, maak je je bedrijf kleiner dan het daadwerkelijk is. Ik weet dat ik het zelf zei en mensen om me heen zeiden het ook.

Totdat… ik de formulering begon te veranderen. Ik verwijderde het verkleinwoord en sowieso ook de “ik denk dat”, omdat je daardoor niet zeker van jezelf klinkt. Ik begon mijn bedrijf te zien voor wat het is: Ik geloof oprecht dat het een dappere stap is die je zet als je je eigen bedrijf opstart met alles waarmee je rekening moet houden ed. Dus nu vertel ik mensen als volgt over mijn bedrijf:

“Ik heb besloten om mijn eigen coach en trainingsbedrijf op te starten, ik ben de eigenaar (of soms zeg ik zelfs directeur 😀 ) van Rosavicus Coaching & Training. Ik kan mensen begeleiden, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen op de werkvloer, ik help ze te groeien en bloeien.”

De reactie die ik hierop ontving was dat mensen hun reactie ook aanpasten en het dapper of moedig van mij vonden dat ik dit deed. Om de formulering aan te kunnen passen heb je zelfvertrouwen nodig en in het begin voel je je vaak nog wat onzeker over je plannen. Mijn kleine stemmetje binnenin plaagde mij: “kan ik daadwerkelijk het beste uit mensen halen?” Het antwoord is een volmondig: JA, DAT KAN IK. Ik gebruik vaak metaforen met de natuur, zoals bloemen: je begint met een klein zaadje, maar het zal een bloem worden die bloeit. Ik help het te groeien.

Dus, als jij gelooft dat je van baan kunt veranderen, ook al heb je een vast contract, dit is mogelijk! Als jij gelooft dat je een nieuwe, meer verantwoordelijke functie aankan, of een team kan inspireren om effectiever te functioneren, of een moeilijk team aan kan sturen, dit is mogelijk! Herhaaldelijk onderzoek heeft laten zien dat de positieve verwachtingen die je hebt een gedeeltelijke voorspeller zijn van het succes van de plannen. Gedeeltelijk succes, omdat je soms wat hulp daarbij kunt gebruiken, net als de bloem water en zonlicht nodig heeft en vruchtbare grond. Deze hulp kan in de vorm van coaching of training, waar je zelfvertrouwen op kunt bouwen of vaardigheden kunt (door)ontwikkelen.

Op dit gebied ligt mijn expertise. Neem gerust contact met mij op voor een inspirerend kennismakingsgesprek, want ik kan de (team)coach of trainer voor jouw bedrijf zijn, hoe groot of klein het bedrijf ook is, of wat jouw rol in het bedrijf is. Voor mij is het belangrijk dat jij doet waar je goed in bent op je werk en dat jij en jouw bedrijf kunnen bloeien. Ik heb persoonlijk ook veel water en zon mogen ontvangen in de vorm van trainingen en een persoonlijke coach en ik ben erg dankbaar voor hun bijdrages aan mijn professionele ontwikkeling en bloei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *