Hofstraat 29 9831 RA Aduard 06-48889473 info@rosavicus.com

Met trots presenteer ik mijn bedrijfslogo en diens betekenis!

Bij deze (tromgeroffel…) presenteer ik het logo van mijn bedrijf Rosavicus Coaching & Training, ontworpen door Eric Mus, een bijzonder getalenteerde tekenaar. Mijn logo en de naam hebben een symbolische betekenis. De naam bestaat uit twee woorden uit de Latijnse taal: Rosa & Vicus.

Rosa = Roos, een sterke bloem die kan groeien en bloeien, zelfs tussen de rotsen.

Vicus = Huis, hoeve, een plek waar men zich thuis voelt, een basisfundament waar je jezelf kunt zijn.

De woorden representeren waarden die erg belangrijk voor mij zijn. Ze vormen de basis voor wie ik ben als arbeidspsycholoog die coacht en traint. Ik geloof dat iedereen kan groeien en bloeien, zich ontwikkelen, maar hiervoor heb je wel een basis van vertrouwen nodig (van/in de coach/trainer) en een waardevrije luisteraar als coach/trainer. Dit is de basis, de fundering, van waaruit groei mogelijk is. Ik bied deze basis, ik kan helpen om mensen tot volle bloei te komen en te begeleiden zodat ieder zijn/haar doelen kan halen.

En dan zien we nog de abstracte vlinder met de roos…

Bij de vlinder moet ik altijd direct denken aan een van mijn favoriete quotes: “you can only fly… once you are willing to give up the safety of your cocoon” (Connie Lynne). The vleugels van de vlinder zijn niet symmetrisch, omdat ik het fijn vind om buiten de kaders te denken en geloof dat niet alles perfect hoeft te gaan of zijn om het succesvol te maken (de roos die open gaat). En je hoeft dat zelf ook niet te zijn, je kunt jezelf zijn en jouw ‘asymmetrische’ aspecten zie ik als jouw talenten, jouw sterke punten die jij kunt inzetten om jezelf verder te ontwikkelen en die jou uniek maken.

Hartelijke groeten van Jacobien Ten Hoeve-Rozema (Wie heeft het opgemerkt? Hoeve = Vicus, Roz = Rosa).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *