Hofstraat 29 9831 RA Aduard 06-48889473 info@rosavicus.com

Perfectly imperfect

De titel vertaal ik niet. Die is mooier in het Engels. Er is mij weer eens hetzelfde overkomen… ik viel terug in een oude gewoonte. De opdracht was om mijn bedrijf te pitchen in een minuut, maar de hardnekkige gewoonte om iets teveel voor te bereiden belemmerde mij om authentiek over te komen (NB: dit is mijn mening, ik heb hier geen bewijs voor). Authenticiteit is een van mijn USP’s (Unique Selling Points). Ik keek een aantal keer naar mijn notities en het leek alsof ik het uit mijn hoofd geleerd had. Het resultaat: de gedachte dat ik gefaald had kwam opzetten; ik had niet de indruk achtergelaten die ik wilde achterlaten.

Maar… ik bleek aan het eind wel authentiek te zijn, door een prikkelende vraag te stellen (één van mijn sterke punten) in de laatste seconden van mijn pitch. Ik vertelde dus niet alleen over mijn kwaliteiten, maar liet er ook één zien. Het publiek kwam in beweging: geroezemoes, wat gelach en men ging met de buur-man/vrouw erover fluisteren.

“Vroeger” zou ik erg ontevreden geweest zijn met de beschreven prestatie van hierboven. Immers 55 seconden gingen ‘slecht’. Nu ben ik tevreden, want zo slecht deed ik het helemaal niet (ik heb verteld wie ik ben, waar ik voor sta, wat het resultaat van mijn werk is etcetera). Bovendien heb ik het verschil gemaakt in de laatste 5 seconden.

Het grote verschil tussen ‘vroeger’ en nu is dat ik geleerd heb aardiger voor mezelf te zijn: goed is echt goed genoeg. Ik kan identificeren wat goed gaat en me hierop richten. Bovendien kan ik nu beter accepteren dat ik zo nu en dan in oude gewoontes verval… en dit is okay, want ik kijk er nu anders tegenaan en ga er effectiever mee om.

Als jij ook meer ‘perfectly imperfect’ zou willen zijn, met als doel je lekkerder in je vel te voelen, optimaler te functioneren op je werk terwijl je jouw talenten gebruikt, en minder stress te ervaren, kun je altijd contact met mij opnemen voor een vrijblijvende kennnismaking.

0 thoughts on “Perfectly imperfect”

 1. Zelenatdl schreef:
  Je reactie is in afwachting van moderatie. Dit is een voorbeeld, je reactie wordt zichtbaar zodra deze is goedgekeurd.

  Добрый день друзья!
  Наша компания занимается свыше 10 лет изготовлением памятников из гранита в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности:

  1)памятники из гранита

  2)изготовление памятников

  3)ограда на кладбище

  4)благоустройство могил

  5)благоустройство захоронений
  Всегда рады помочь Вам!С уважением, PRIME GRANIT
  http://isida-wedding.ru/user/Zelenagxg/
  http://roof22.ru/user/Zelenabgl/
  http://www.humanencoders.nabaza.com/profile.php?lookup=1846
  http://www.assn-math.ru/index/8-2239
  http://crashphoto.ru/user/Zelenalps/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *